Vse o zimskih pnevmatikah

Pri izbiri ustreznih zimskih pnevmatik sta ključnega pomena kakovost pnevmatik in prilagojenost le-teh vašim potrebam. Vsak voznik ima namreč svoj način vožnje, kar vpliva na vozno karakteristiko vozila in posledično obrabo pnevmatik. Redna kontrola kakovosti pnevmatik in menjava pnevmatik odločilno pripomoreta k vzdrževanju varnosti vašega vozila v cestnem prometu.

Ne pozabite da z leti in uporabo pnevmatik se lastnosti pnevmatik spreminjajo kar pomeni slabši oprijem vozišča in slabšo kontrolo nad vozilom.

 

AKCIJSKI CENIK PNEVMATIK

 

Štirje odtisi dlani.

Pnevmatike predstavljajo edino stično točko, ki jo ima vozilo s cestno površino, zato močno vplivajo na vozne lastnosti. Pri vožnji naravnost vas pnevmatike povezujejo s cesto z naležno površino štirih odtisov  dlani.  Pri zavijanju se naležna površina zmanjša na samo štiri odtise palca.

Zimske pnevmatike so izdelane posebej za zimske razmere, ki so nepredvidljive, sploh zaradi nestanovitnega vremena. To je še posebej pomembno pri zaviranju v megli, dežji in snegu, saj so tedaj zavorne poti daljše kar za 2-kratno od zavorne poti v letnih razmerah.

Profil zimskih pnevmatik je v primerjavi z letnimi globlji in širši z mnogo lamelami, ki skrbijo za večjo površino pnevmatike v stiku s podlago in s tem  za boljši oprijem tudi v težavnih zimskih razmerah. Posledično zimske pnevmatike lažje odvajajo vodo, plundro in sneg, ter poskrbijo za varnejše ustavljanje in krajšo zavorno pot.

Katere dejavnike upoštevati pri izbiri zimskih pnevmatik?

Pri nakupi zimskih pnevmatik je priporočljivo upoštevajte sledeče:

- želje glede lastnosti pnevmatik,
- vaše vozne karakteristike,
- model vašega vozila,
- vrsta ceste, po kateri se največ vozite v  zimskem času,
- povprečno število kilometrov v zimski sezoni.

Servisni svetovalci na vašem pooblaščenem servisu vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri ustreznih zimskih pnevmatik po vaši meri. S strokovnimi nasveti in s posluhom za vaše potrebe vam bodo pomagali izbrati kakovostne pnevmatike po ugodni ceni.

 

AKCIJSKI CENIK PNEVMATIK

 

Vzdrževanje in shranjevanje

Redna kontrola zračnega tlaka v pnevmatikah podaljša življenjsko dobo vaših pnevmatik. Prenizek tlak v pnevmatiki povzroči izrazito obrabo robu profila, poveča poraba goriva, predvsem pa je prenizek tlak nevaren za samo vožnjo. Preverjanje profila pnevmatik prav tako pripomore k ohranjanju kakovosti in uporabnosti pnevmatik. Ustrezno shranjevanje pnevmatik vam bo prav tako pripomoglo k temu, da boste lahko pnevmatike dlje časa porabljali.

Če ne veste kam shraniti pnevmatike, imate prenatrpano garažo ali potrebujete več odlagalnega prostora v domačem okolju, lahko pnevmatike enostavno hranite na vašem pooblaščenem servisu.

Na pooblaščenih servisih Škoda vam je na namreč voljo tudi hramba pnevmatik. Izkoristite jo. Pnevmatike bodo tako pravilno shranjene počakale do naslednje menjave. Prihranek ne bo viden samo pri daljši življenjski dobi pnevmatik, temveč tudi pri prostoru za njihovo shranjevanje.

Nasvet

Za menjavo zimskih pnevmatik je priporočljivo, da si izberete termin najmanj en teden pred zakonsko določenim datumom, tj. 15. november, ko morate letne pnevmatike zamenjati z zimskimi.

AKCIJSKI CENIK PNEVMATIK

Izognite  se gneči, prihranite svoj čas in prepustite vse strokovno usposobljenim servisnim svetovalcem vozil Škoda. Pomagali vam bodo izbrati najprimernejšo pnevmatiko ali kompletno kolo, ter  hitro in enostavno uredili financiranje z vašo plačilno kartico zvestobe.

Še nimate svoje kartice zvestobe Škoda Card? Enostavno jo pridobite tukaj: www.skodacard.si .

 

Varno vožnjo vam želimo!

Prednosti pooblaščenega servisa

Z rednimi servisnimi pregledi na pooblaščenem servisu bo vaše vozilo znamke proizvajalca pravilno vzdrževano in bo imelo dolgo življenjsko dobo. Redni pregledi so izredno pomembni tudi za vašo varnost v prometu. Z rednim vzdrževanjem svojega vozila znamke proizvajalca v pooblaščenih servisih v ...

Preberite več